V kuchyni bez

"Make it easy, but delicious!"

Gluten-free&dairy-free recipes for every day

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
domácí nugeta bez laktózy bez lepku

Domácí nugeta

„To se dělá kamarádce – vytvářet jí novou závislost?“ vyčítala jsem s rádoby ukřivděným úsměvem své úžasné kamarádce. „Teď mi musíš prozradit, jak jsi ji udělala, protože ta tvoje domácí nugeta je prostě dokonalá!“ – „Jsou to arašídy a čokoláda v poměru asi 3:1, nic víc,“ podlehla kamarádka mému úpěnlivému pohledu.

pizza bez lepku a mléka zato s chutí kurz bezlepkové pizzy

Dokonalá pizza? To je tenké těsto, křupavý okraj, obložení podle chuti a navrch jemná mozzarella a voňavá čerstvá bazalka. Kdo by odolal? Já neznám nikoho. Že – stejně jako já – nemůžete lepek a/nebo mléko, takže pizza je pro vás pouhým snem? Už ne! Po více jak 4 letech učení se,

již brzy pizza bez lepku a bez mleka

Tušíte? Nebo dokonce víte, na co se již brzy můžete těšit? Že ne? Tak já vám napovím: Léto. Itálie. Bez lepku a bez mléka, zato s chutí. Už víte? Malá nápověda Ještě ne? Tak přidám další nápovědu: Možná vám tam překáží to „bez lepku a bez mléka? Tak ho škrtněte. Máte

cizrna na paprice bez lepku bez laktózy vegan

„Oh, this is sooo good! What is it?“ – „Cizrna na paprice. Chickpeas on paprika.“ – „It’s so delicious! I need a recipe.“ Těch pár vět a tón, kterým je kamarádka pronesla, mě přesvědčily, že stojí za to sepsat recept na naši cizrnovou variaci na kuře na paprice. Nejsem první a

veganska kuchařka edica Smarticular nakladatelství Kazda

Kuchařky stavím už do druhé řady – a stejně neustále přibývají. A to nemluvím o poličce v knihovně, dlouhé a hluboké, kam jsem přesunula ty, po kterých nesahám až tak často. 😅 Knihy a pečení+vaření jsou mojí vášní a když se spojí, není co řešit. Hezky zpracované kuchařce se zajímavým obsahem

jarní granola vegan bez lepku

Jarní granola

Svěží, jak jaro samo. Voňavá po citrónech a pomerančích, které na jaře kvetou i dozrávají. Křupavá. Sladká, se špetičkou kyselkavosti. Právě taková je z trouby právě vytažená jarní granola, kterou si ráno nasypu do čerstvě vymačkaného, lahodného mandlového mléka. Lehká snídaně, takové to domácí křoupání, vítaný dárek… …a nejen to může

domácí rýmovníkový sirup

A aniž by si toho kdokoliv povšiml, začala komnata zarůstat trním… Pardon, trním ne. Nejsme v pohádce o Šípkové Růžence. Náš dětský pokoj začaly obtáčet šlahouny rýmovníku. A jaké! Dlouhé, bohatě rozvětvené a porostlé svěžími, voňavými lístky. Když už už hrozilo, že skrz zelený závoj nepronikne do pokojíčku ani jediný sluneční

beránek pohodář bez lepku bez mléka

Lehl si a už nevstal. Nepomohly prosby, sliby, přesvědčování. Nic. Ani když jsme vzali do ruky ostrý pilkový nůž. Flegmatik? Možná. Náš sladký, první bezlepkový beránek. Nadýchaný a voňavý po citrónu a mandlích. Beránek pohodář pro sladké pohodové chvíle o velikonoční neděli. Kde se vzal, tu se vzal Že manželova maminka

bezlepkový chleba ze zapékací misky

Vypadal podezřele. Ten krajíc chleba, položený na okraj talíře s čočkou na kyselo, vypadal příliš klasicky na to, aby byl bezlepkový. Bezlepkový chléb, který na pohled nerozeznáte od klasického a v chuti vám přijde jen o malinko vláčnější, než bývá zvykem? To musí být nějaký omyl. Fata morgána. Nebo ne? Složitá

čočka na kyselo bez lepku bez mléka vegan

Ne, nemusíte se tvářit kysele, když přijde řeč na čočku. Čočka na kyselo nemusí být jen hnědá kaše s pachutí octa, kterou jste vraceli vše školní jídelně téměř netknutou. Ani se nemusíte bát, že bez pšeničné mouky, cibule a kvasného octu lihového ji neuvaříte. A že ji nebudou chtít děti ani

svítek vývar bez lepku

Znáte děti, které nemají rády vývar s mrkví a zavářkou? Já jsem takové zatím nepotkala. Naše děti vývarovou polévku s nakrájenou mrkví milují. Pro dny, kdy na ni dostanou nečekaně chuť, mívám vývar zamražený v litrové krabičce a mrkev se u nás najde snad vždycky. Ale co k tomu? Vývar sám

chleba nechleba bez lepku bez mléka

Před 9 lety si začal gurmánský svět podmaňovat The Life Changing Loaf of Bread, do českých kuchyní ho přinesla poprvé Maškrtnica pod názvem vícezrnný bochník. Filosofické úvahy, zda se jedná o chleba, či alespoň o bochník, když je bez mouky a nekvasí, za mě zvládli již jiní. Pro mě bylo při

Ze dne na den bez lepku a mléka

Pokud jste se také Vy nebo někdo z Vašich blízkých ocitli ze
zdravotních důvodů ze dne na den bez lepku a bez mléka, pak
je tento e-book právě pro Vás. Najdete v něm recepty na
chutná bezlepková a bezmléčná jídla.