Řecko: Xoriatiki
Portugalsko, Španělsko, Francie, Itálie, Chorvatsko, Řecko… středomořská kuchyně je skvělá kdekoliv! Založená na těch stejných ingrediencích a přitom odlišná podle kraje, kde se zrovna nacházíte.
Chorvatsko: Čevapčiči
Otevřte mi dveře do knihkupectví a v ten moment na vás zapomenu. Ocitnu se v ráji. (OK, toto neplatí 100%, ale výjimky, jak známo, potvrzují
Maďarsko: Langoše
Někdo používá česnek proti úpírům. Moji (pra)rodiče si česnek coby silné antibiotikum mazali na chleba s máslem. A naši jihovýchodní sousedé si stejnou vrstvu pálivosti
Rakousko: Špekové knedlíčky
Možná znáte slogan: „Nudíte se? Pořiďte si medvídka mývala!“ Po nedělním patlání v kuchyni navrhuji jeho změnu na: „Nevíte, co s časem? Uvařte si tyrolské
Itálie: Mare e monti
Pizza? Špagety? Tiramisú? Parmezán? Temperament? Pisa? Moře, slunce a hory? Čím začít? Když jde o Itálii, nikdy nevím, co vybrat jako první, když se mne
Portugalsko: Bacalhau
Portugalsko. Země ze západu omývaná Atlantským oceánem a na východě hraničící se Španělskem. Navštívila je i Pipi Dlouhá Punčocha na svých cestách po světě s