Sladký popcorn a jiné silvestrovské chuťovky

Že budou vaše silvestrovské oslavy konce starého roku bez pohoštění, protože jste zůstali v kuchyni bez lepku a bez mléka, či jiných alergenů? Ne, pokud čtete můj blog! Uvařte si šálek svého oblíbeného horkého nápoje a pojďte se mnou prolistovat recepty. Ručím vám za to, že inspirace najdete přehršle. A na závěr přidám jeden nový recept – a to na popcorn z pánve, který zvládnete i bez vlastnictví mikrovlnné trouby.

Listování blogem

Naslano

A začneme rovnou minulým silvestrem, kdy jsem připravovala silvestrovskou focacciu. Příprava těchto jednohubek, ať už s kousky klobásy, sušenými rajčaty nebo olivami, je jednoduchá a při přenosu nehrozí jejich rozpatlání. Už jste je ochutnali? Čím svou bezlepkovou focacciu obzvláštňujete doma vy?

Letos k jednohubkám přidáme i chlebíčky. Základem jim budou krajíčky z baget s ovesnými vločkami nebo z rychlých bezlepkových bulek.

Zapomenout nesmím ani na křupavé slané mandle, kterými můžete potěšit chuťové pohárky svých přátel, hostitele silvestrovské párty a samozřejmě i sebe samých.

Nasladko

Muffiny. Malé bábovičky přesně do ruky.  Najde se zde někdo, kdo by je neměl rád? Spolu s vánočním cukrovím a nemáslovými sušenkami vytvoří příjemnou protiváhu k tácům plným chlebíčků a jednohubek.

A aby toho nebylo málo, přibude letos do našeho silvestrovského repertoáru domácí sladký popcorn. K jeho přípravě nejsou zapotřebí žádné sofistikované ani fancy přístoje. Stačí nepřilnavá hluboká pánev s (nejlépe skleněnou) poklicí. Dochutit jej lze solí, paprikou, oblíbeným grilovacím kořením – nebo právě třtinovým cukrem.

Ptáte se, proč právě popcorn nasladko? Ve vzpomínkách pak totiž s hrstí plnou popcornu zaletím o studeném, blátivém silvestru alespoň na chvilku na letní pouť, na které mi teta kupovala barevný, sladký popcorn. Milovala jsem ty bezstarostné, letní, slunečné chvíle strávené s tetou a kornoutem popcornu. Teto, děkuji! 🙂

sladky popcorn silvestr bez lepku bez mleka

Sladký silvestrovský popcorn

Raw materials:

Method:

  1. Odvažte kukuřici do misky a smíchejte s jednou lžící oleje a dvěma lžícemi cukru.
  2. V velké hluboké nepřilnavé (wok) pánvi rozehřejte zbývající lžíci oleje.
  3. Vsypte ochucenou kukuřici, promíchejte a přiklopte poklicí.
  4. Jakmile praskne první zrnko, ztlumte plamen/výkon plotýnky na poloviční.
  5. Co chvíli pánev nadzvedněte z dosahu tepla a zatřeste jí, aby zrnka pukala rovnoměrně a nepřipalovala se.
  6. Když se přestane ozývat pukání, máte hotovo. Vypněte sporák, odklopte poklici a popcorn přesypte (bez několika posledních nerozpuklých zrníček kukukuřice) do skleněné či keramické mísy.
  7. Vychutnejte si popcorn s úsměvem na rtech a v dobré společnosti.

Krásný den, dobrou chuť a veselého silvestra! 🙂 😎

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hi, welcome! I'm Beatrice. I love cappuccino and lemons and I conjure without gluten and milk in my kitchen. That's why I write this blog. Beautiful day and good taste!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
0 0 voices
Article evaluation
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Comment
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriela
Gabriela
24 dní před

Tak to se těšíme, děkuji za super inspiraci.

en_USEnglish