V kuchyni bez

"Make it easy, but delicious!"

Gluten-free&dairy-free recipes for every day

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rychlé bezlepkové bulky

Zamilovali jste si focacciu, ale přáli byste si těstu dát tvar, abyste si ještě zatepla mohli vzít kousek z plechu a zakousnout se do křupavé kůrky domácího bezlepkového pečiva? Tak si vyhrňte rukávy – jde se péct!

Domácí snadné bezlepkové bulky

Suroviny:

Na 12 středně velkých bulek budete potřebovat:

  • 5 dcl vody
  • 2 lžíce psyllia

  • 42 g droždí
  • 2 lžičky třtinového cukru

  • 23 g soli
  • 200 g pohankové mouky
  • 150 g rýžové mouky
  • 150 g tapiokového škrobu

  • 2 lžíce olivového extra panenského oleje + na pomašlování
bezlepkové bulky recept v kuchyni bez cz

Postup:

  1. Ve vodě rozmíchejte psyllium a nechte nabobtnat.

  2. Do malé misky rozdrobte kostku droždí, zasypte cukrem a poté tlakem vypouklé strany lžičky rozmělněte droždí na kašičku. Počkejte, než se v ní začnou tvořit bublinky. 

  3. Ve velké míse odvažte a důkladně metlou promíchejte sůl, rýžovou a pohankovou mouku a tapiokový škrob.

  4. Do sypké směsi přidejte kvásek i vodu s psylliem a vařečkou vypracujte tužší, lepivé těsto.

  5. Přilijte olej a lžící, kterou jste olej odměřili, jej zapracujte jemně do těsta.

  6. Přikryjte mísu a nechte těsto zrát, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  7. Začněte nahřívat troubu na 240 °C a zároveň vyložte plech pečicím papírem.

  8. Lžící odkrajujte po částech těsto, mírně zakulaťte a s několikacentimetrovými rozestupy pokládejte na plech. 

  9. Budoucí bezlepkové bulky nechte na plechu kynout, dokud se nenahřeje trouba.

  10. Pečte se zapnutým horkovzduchem nejprve 5 minut na 240 °C, poté teplotu stáhněte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.

  11. Upečené bulky dejte vychlanout na mřížku a ještě za tepla lehce pomašlujte olejem.

  12. Vychutnávejte si bulky začerstva. Nesnězené zamražte a podle chuti rozmražujte a dopékejte, ať je máte vždy čerstvé.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

PRO TY, KDO DOČETLI AŽ SEM:

Před dvěma týdny jsem publikovala první e-book „Ze dne na den bez lepku a mléka“. Má formu minikuchařky a obsahuje recepty první záchrany pro všechny, kdo se ocitli ze dne na den bez lepku a mléka. 

Pokud ho ještě ve své e-knihovničce nemáte, zamiřte bez váhání do sekce E-booky a stáhněte si ho zcela zdarma!

Rychlé bezlepkové bulky

Zamilovali jste si focacciu, ale přáli byste si těstu dát tvar, abyste si ještě zatepla mohli vzít kousek z plechu a zakousnout se do křupavé kůrky domácího bezlepkového pečiva? Tak si vyhrňte rukávy – jde se péct!

Domácí snadné bezlepkové bulky

Suroviny:

Na 12 středně velkých bulek budete potřebovat:

  • 5 dcl vody
  • 2 lžíce psyllia

  • 42 g droždí
  • 2 lžičky třtinového cukru

  • 23 g soli
  • 200 g pohankové mouky
  • 150 g rýžové mouky
  • 150 g tapiokového škrobu

  • 2 lžíce olivového extra panenského oleje + na pomašlování
bezlepkové bulky recept v kuchyni bez cz

Postup:

  1. Ve vodě rozmíchejte psyllium a nechte nabobtnat.

  2. Do malé misky rozdrobte kostku droždí, zasypte cukrem a poté tlakem vypouklé strany lžičky rozmělněte droždí na kašičku. Počkejte, než se v ní začnou tvořit bublinky. 

  3. Ve velké míse odvažte a důkladně metlou promíchejte sůl, rýžovou a pohankovou mouku a tapiokový škrob.

  4. Do sypké směsi přidejte kvásek i vodu s psylliem a vařečkou vypracujte tužší, lepivé těsto.

  5. Přilijte olej a lžící, kterou jste olej odměřili, jej zapracujte jemně do těsta.

  6. Přikryjte mísu a nechte těsto zrát, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  7. Začněte nahřívat troubu na 240 °C a zároveň vyložte plech pečicím papírem.

  8. Lžící odkrajujte po částech těsto, mírně zakulaťte a s několikacentimetrovými rozestupy pokládejte na plech. 

  9. Budoucí bezlepkové bulky nechte na plechu kynout, dokud se nenahřeje trouba.

  10. Pečte se zapnutým horkovzduchem nejprve 5 minut na 240 °C, poté teplotu stáhněte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.

  11. Upečené bulky dejte vychlanout na mřížku a ještě za tepla lehce pomašlujte olejem.

  12. Vychutnávejte si bulky začerstva. Nesnězené zamražte a podle chuti rozmražujte a dopékejte, ať je máte vždy čerstvé.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

PRO TY, KDO DOČETLI AŽ SEM:

Před dvěma týdny jsem publikovala první e-book „Ze dne na den bez lepku a mléka“. Má formu minikuchařky a obsahuje recepty první záchrany pro všechny, kdo se ocitli ze dne na den bez lepku a mléka. 

Pokud ho ještě ve své e-knihovničce nemáte, zamiřte bez váhání do sekce E-booky a stáhněte si ho zcela zdarma!

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ze dne na den bez lepku a mléka

Pokud jste se také Vy nebo někdo z Vašich blízkých ocitli ze
zdravotních důvodů ze dne na den bez lepku a bez mléka, pak
je tento e-book právě pro Vás. Najdete v něm recepty na
chutná bezlepková a bezmléčná jídla.