Rychlé bezlepkové bulky

Zamilovali jste si focacciu, ale přáli byste si těstu dát tvar, abyste si ještě zatepla mohli vzít kousek z plechu a zakousnout se do křupavé kůrky domácího bezlepkového pečiva? Tak si vyhrňte rukávy – jde se péct!

Domácí snadné bezlepkové bulky

Suroviny:

Na 12 středně velkých bulek budete potřebovat:

  • 5 dcl vody
  • 2 lžíce psyllia

  • 42 g droždí
  • 2 lžičky třtinového cukru

  • 23 g soli
  • 200 g pohankové mouky
  • 150 g rýžové mouky
  • 150 g tapiokového škrobu

  • 2 lžíce olivového extra panenského oleje + na pomašlování
bezlepkové bulky recept v kuchyni bez cz

Postup:

  1. Ve vodě rozmíchejte psyllium a nechte nabobtnat.

  2. Do malé misky rozdrobte kostku droždí, zasypte cukrem a poté tlakem vypouklé strany lžičky rozmělněte droždí na kašičku. Počkejte, než se v ní začnou tvořit bublinky. 

  3. Ve velké míse odvažte a důkladně metlou promíchejte sůl, rýžovou a pohankovou mouku a tapiokový škrob.

  4. Do sypké směsi přidejte kvásek i vodu s psylliem a vařečkou vypracujte tužší, lepivé těsto.

  5. Přilijte olej a lžící, kterou jste olej odměřili, jej zapracujte jemně do těsta.

  6. Přikryjte mísu a nechte těsto zrát, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  7. Začněte nahřívat troubu na 240 °C a zároveň vyložte plech pečicím papírem.

  8. Lžící odkrajujte po částech těsto, mírně zakulaťte a s několikacentimetrovými rozestupy pokládejte na plech. 

  9. Budoucí bezlepkové bulky nechte na plechu kynout, dokud se nenahřeje trouba.

  10. Pečte se zapnutým horkovzduchem nejprve 5 minut na 240 °C, poté teplotu stáhněte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.

  11. Upečené bulky dejte vychlanout na mřížku a ještě za tepla lehce pomašlujte olejem.

  12. Vychutnávejte si bulky začerstva. Nesnězené zamražte a podle chuti rozmražujte a dopékejte, ať je máte vždy čerstvé.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

PRO TY, KDO DOČETLI AŽ SEM:

Před dvěma týdny jsem publikovala první e-book „Ze dne na den bez lepku a mléka“. Má formu minikuchařky a obsahuje recepty první záchrany pro všechny, kdo se ocitli ze dne na den bez lepku a mléka. 

Pokud ho ještě ve své e-knihovničce nemáte, zamiřte bez váhání do sekce E-booky a stáhněte si ho zcela zdarma!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
cs_CZCzech