RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nejbarevnější kuchařka

„Mamííí, udělej mravence lezoucí po stromě! Prosííííím!“ dělá na mě dcerka psí oči. Pokud jste ty svoje (oči) právě nevěřícně vykulili, pak patrně právě pro vás je určena první z nově začínající řady recenzí knižních kuchařek. Seznamte se, prosím: Nejbarevnější kuchařka Kamily Rundusové!

Autorka: Kamila Rundusová alias chefKAMU

Její tvář jste možná už zahlédli, je totiž k nepřehlédnutí. Kamila Rundusová vystudovala (jako mnozí) střední hotelovou školu. Po ní však nezamířila do školní jídelny, nýbrž na Nový Zéland. Procestovala a provařila se nejen jím, ale také Austrálií, Anglií, Peru, Čínou, Vietnamem i Thajskem. S Českou televizí natočila dva dokumentární seriály z kuchyňského zákulisí Mexika a Vietnamu. A vydává nyní již svou třetí kuchařku v pořadí – po Nejbarevnější kuchařce a Nejbarevnějším Mexiku se do předprodeje dostává originální hra Jak uvařit vesMÍR.

Kuchařka: Nejbarevnější!

Láska prochází žaludkem. Jíme i očima. – Tato pořekadla známe snad všichni. Jak je uvést v život předvádí Kamu na svých profilech na sociálních sítích i ve svých kuchařkách. Tato je první z nich a je jednoduše pestrobarevná. Co – pestrobarevná? Nejbarevnější! Hýří recepty, příběhy z cest, barvami i fonty písma. Pokud rádi cestujete a na svých toulkách po světě ochutnáváte místní kuchyně, je tato kuchařská kniha určená nejen mně, ale i vám. O tomto víkendu můžete vyrazit za babičkou a jejími buchtami napříč okresy, v létě vyletíte za hranice všedních dní i naší republiky. A mezitím? Procestujte Vietnam, Čínu, Koreu, Japonsko, Peru i Mexiko na svém talíři!

Obsah

Nejbarevnější kuchařka je rozdělená do 13 částí:

  1. Úvodní všehochuť: Na úvod Kamu představuje sebe i exotické suroviny, omáčky, superpotraviny, bylinky a postupy. Nejčastěji sem zamířím, když chystám omáčku nuóc châm nezbytnou pro přípravu oblíbeného bún bò nam bô. S přicházejícím jarním počasím prolistuji zajisté stránky věnované bylinkám (abych věděla, po kterých na farmářských trzích sáhnout k zasazení), v létě pak návody na sušení a nakládání zeleniny.
  2. Chuťovky, tapas, předkrmy: Oblíbili jste si vietnamské závitky? Tady je najdete hned na 5 způsobů.
  3. Polévky: Asijské polévky, to není jenom pho – a Kamu vás o tom přesvědčí.
  4. Krémové polévky, krémy, pyré: V této kapitole balancuje Kamu na tenké čáře dělící hustou polévku od pyré a je jen na vás, na kterou stranu se přikloníte.
  5. Noodle time: Že máte rádi nudle s mákem? Na ty tu recept není, zato jsou tu ti výše zmiňovaní mravenci, co lezou po stromech. 😀 Vyzkoušejte je a uvidíte, že si tento sečuánský nudlový pokrm oblíbíte také. Pokud je budete chystat pro děti, vyměňte chilli pastu za rozmixovanou sladkou papriku a pochutnáte si všichni.
  6. Rýže: Hrdinou této kapitoly vyhlašuji nasi goreng – smaženou rýži, jež má nespočet obměn podle obsahu ledničky.
  7. Kari: Když se mi začala kuchařka rozlepovat, stalo se to právě v této kapitole – tak často z ní vaříme. Nemine prakticky týden, abychom nevařili nějaké zeleninové kari. Hvězdou je pro nás to lilkové.
  8. Ryby: Od Anglie přes Thajsko po Peru – všude jedí ryby a upravit je umí víc než chutně. Je libo fish&chips nebo chobotnice?
  9. Maso: Nejobsáhlejší kapitola, z které si vaší ctěné pozornosti dovolím doporučit anticuchos na straně 311. Nebýt toho, že jsem je jednou náhodně ochutnala na festivalu národů, asi bych si na tento recept netroufla. Ale takto říkám: jděte do nich!
  10. Saláty: Čas salátů se blíží, tak máte chvilku na to se rozhodnout, zda začnete mrkví v sezamu nebo římským salátem s vejcem v tempuře? První je skvělou přílohou, druhý díky vejci zasytí. (Hladkou pšeničnou mouku doporučuji nahradit hladkou moukou rýžovou.)
  11. Přílohy: Máte rádi pečené brambory? Zkuste je podle Kamu s koriandem a chilli.
  12. Dezerty: Tip pro všechny, kterým chybí šlehačka při přípravě krémů do dortů: použijte kokosovou podle receptu na stranách 414 – 415. (Na tmavý korpus můžete použít perník na plech, který bude s krémem krásně kontrastovat a je 100% vegan!)
  13. Drinky: Řekl tu někdo „piknik“? Nalistujte poslední kapitolu kuchařky a připravte si na něj ten správný drink či sirup do limonády (nejen) pro děti.

Koupit? Nekoupit?

On ještě někdo váhá? 😎 Tato kuchařka je báječná a jedna z mých nejoblíbenějších! Pokud máte rádi i jinou kuchyni než jen českou, určitě vám ji mohu doporučit. Jestliže v některém receptu výjimečně narazíte na lepek, není většinou problém např. pšeničné nudle vyměnit za rýžové nebo pohankové, sójová omáčka se vyrábí i v bezlepkové podobě. Máslo se vyskytuje v několika málo případech u dezertů, v drtivé většině jsou recepty bez lepku i bez mléka – zato plné chuti!

Krásný den, dobrou chuť a mnoho zábavy při listovaní a vaření s vaší novou Nejbarevnější kuchařkou!

Nejbarevnější kuchařka

„Mamííí, udělej mravence lezoucí po stromě! Prosííííím!“ dělá na mě dcerka psí oči. Pokud jste ty svoje (oči) právě nevěřícně vykulili, pak patrně právě pro vás je určena první z nově začínající řady recenzí knižních kuchařek. Seznamte se, prosím: Nejbarevnější kuchařka Kamily Rundusové!

Autorka: Kamila Rundusová alias chefKAMU

Její tvář jste možná už zahlédli, je totiž k nepřehlédnutí. Kamila Rundusová vystudovala (jako mnozí) střední hotelovou školu. Po ní však nezamířila do školní jídelny, nýbrž na Nový Zéland. Procestovala a provařila se nejen jím, ale také Austrálií, Anglií, Peru, Čínou, Vietnamem i Thajskem. S Českou televizí natočila dva dokumentární seriály z kuchyňského zákulisí Mexika a Vietnamu. A vydává nyní již svou třetí kuchařku v pořadí – po Nejbarevnější kuchařce a Nejbarevnějším Mexiku se do předprodeje dostává originální hra Jak uvařit vesMÍR.

Kuchařka: Nejbarevnější!

Láska prochází žaludkem. Jíme i očima. – Tato pořekadla známe snad všichni. Jak je uvést v život předvádí Kamu na svých profilech na sociálních sítích i ve svých kuchařkách. Tato je první z nich a je jednoduše pestrobarevná. Co – pestrobarevná? Nejbarevnější! Hýří recepty, příběhy z cest, barvami i fonty písma. Pokud rádi cestujete a na svých toulkách po světě ochutnáváte místní kuchyně, je tato kuchařská kniha určená nejen mně, ale i vám. O tomto víkendu můžete vyrazit za babičkou a jejími buchtami napříč okresy, v létě vyletíte za hranice všedních dní i naší republiky. A mezitím? Procestujte Vietnam, Čínu, Koreu, Japonsko, Peru i Mexiko na svém talíři!

Obsah

Nejbarevnější kuchařka je rozdělená do 13 částí:

  1. Úvodní všehochuť: Na úvod Kamu představuje sebe i exotické suroviny, omáčky, superpotraviny, bylinky a postupy. Nejčastěji sem zamířím, když chystám omáčku nuóc châm nezbytnou pro přípravu oblíbeného bún bò nam bô. S přicházejícím jarním počasím prolistuji zajisté stránky věnované bylinkám (abych věděla, po kterých na farmářských trzích sáhnout k zasazení), v létě pak návody na sušení a nakládání zeleniny.
  2. Chuťovky, tapas, předkrmy: Oblíbili jste si vietnamské závitky? Tady je najdete hned na 5 způsobů.
  3. Polévky: Asijské polévky, to není jenom pho – a Kamu vás o tom přesvědčí.
  4. Krémové polévky, krémy, pyré: V této kapitole balancuje Kamu na tenké čáře dělící hustou polévku od pyré a je jen na vás, na kterou stranu se přikloníte.
  5. Noodle time: Že máte rádi nudle s mákem? Na ty tu recept není, zato jsou tu ti výše zmiňovaní mravenci, co lezou po stromech. 😀 Vyzkoušejte je a uvidíte, že si tento sečuánský nudlový pokrm oblíbíte také. Pokud je budete chystat pro děti, vyměňte chilli pastu za rozmixovanou sladkou papriku a pochutnáte si všichni.
  6. Rýže: Hrdinou této kapitoly vyhlašuji nasi goreng – smaženou rýži, jež má nespočet obměn podle obsahu ledničky.
  7. Kari: Když se mi začala kuchařka rozlepovat, stalo se to právě v této kapitole – tak často z ní vaříme. Nemine prakticky týden, abychom nevařili nějaké zeleninové kari. Hvězdou je pro nás to lilkové.
  8. Ryby: Od Anglie přes Thajsko po Peru – všude jedí ryby a upravit je umí víc než chutně. Je libo fish&chips nebo chobotnice?
  9. Maso: Nejobsáhlejší kapitola, z které si vaší ctěné pozornosti dovolím doporučit anticuchos na straně 311. Nebýt toho, že jsem je jednou náhodně ochutnala na festivalu národů, asi bych si na tento recept netroufla. Ale takto říkám: jděte do nich!
  10. Saláty: Čas salátů se blíží, tak máte chvilku na to se rozhodnout, zda začnete mrkví v sezamu nebo římským salátem s vejcem v tempuře? První je skvělou přílohou, druhý díky vejci zasytí. (Hladkou pšeničnou mouku doporučuji nahradit hladkou moukou rýžovou.)
  11. Přílohy: Máte rádi pečené brambory? Zkuste je podle Kamu s koriandem a chilli.
  12. Dezerty: Tip pro všechny, kterým chybí šlehačka při přípravě krémů do dortů: použijte kokosovou podle receptu na stranách 414 – 415. (Na tmavý korpus můžete použít perník na plech, který bude s krémem krásně kontrastovat a je 100% vegan!)
  13. Drinky: Řekl tu někdo „piknik“? Nalistujte poslední kapitolu kuchařky a připravte si na něj ten správný drink či sirup do limonády (nejen) pro děti.

Koupit? Nekoupit?

On ještě někdo váhá? 😎 Tato kuchařka je báječná a jedna z mých nejoblíbenějších! Pokud máte rádi i jinou kuchyni než jen českou, určitě vám ji mohu doporučit. Jestliže v některém receptu výjimečně narazíte na lepek, není většinou problém např. pšeničné nudle vyměnit za rýžové nebo pohankové, sójová omáčka se vyrábí i v bezlepkové podobě. Máslo se vyskytuje v několika málo případech u dezertů, v drtivé většině jsou recepty bez lepku i bez mléka – zato plné chuti!

Krásný den, dobrou chuť a mnoho zábavy při listovaní a vaření s vaší novou Nejbarevnější kuchařkou!

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments