RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mandlové sušenky

Připravili jste si už své domácí mandlové máslo a jeho chuti jste zcela propadli? Nedivím se – jsem na tom stejně. A už vás napadlo, zda by také z něj nešly upéct sušenky? Mandlové sušenky? Mne ano! 

Zkusila jsem je upéct bez brusinek i s nimi. Bílky jen tak vmíchat i vyšlehat. Citrónovou kůru přidat i ubrat. A dnes vám přináším svůj finální recept na sušenky které jsou rovnou 3x mandlové: obsahují totiž celé mandle, mandlovou mouku a mandlové máslo. Takže až se vás vaše návštěva zeptá, co že jste do těch fantasticky vonících i chutnajících sušenek dali, budete moci – za vzrůstajícího údivu – hrdě prohlásit: „Mandle, mandle a ještě jednou mandle.“ Protože vy přeci nepoužíváte žádné náhražky a pečete zásadně bez lepku i bez mléka, zato s chutí. 😉 😎

Domácí mandlové sušenky

Na plech mandlových sušenek budete potřebovat:

  • 1 hrníček mandlového másla
  • 2 lžíce jemně nastrouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce kandované pomerančové kůry
  • 2 lžíce brusinek proslazených jablečnou šťávou
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 vaječné bílky
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 4 lžíce mandlové mouky

  • 45 celých mandlí
mandlové sušenky bez lepku bez mléka

Postup:

  1. Spařte a oloupejte mandle: V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Vhoďte mandle a nechte krátce zavřít. Slijte a znova zalijte studenou vodou. Nyní jdou mandle snadno jemným stiskem špiček prstů oloupat.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C se zapnutým horkovzduchem.
  3. Ve větší míse smíchejte mandlové máslo, citrónovou kůru, malé kostičky kandované pomerančové kůry, (na menší kousky nasekané) brusinky a prášek do pečiva.
  4. V druhé misce vyšlehejte tuhý sníh z bílků. 
  5. Zašlehejte do bílkového sněhu cukr.
  6. Sladký sníh zamíchejte jemně do mandlové směsi.
  7. Nakonec zapracujte do těsta mandlovou mouku.
  8. Navlhčenou čajovou lžičkou odkrajujte kousky těsta a pokládejte s menšími rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. (Sušenky se během pečení nafouknou nahoru i mírně do stran.)
  9. Každou sušenku ozdobte oloupanou mandličkou.
  10. Pečte v předehřáté troubě 13 – 15 minut dozlatova.  (Pokud i vaše trouba peče nerovnoměrně, plech v polovině pečení v troubě obraťte.)
  11. Hotové sušenky nechte vychladnout na plechu.
  12. Skladujte v oblíbené uzavíratelné plechové krabičce či skleněné dóze.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

Mandlové sušenky

Připravili jste si už své domácí mandlové máslo a jeho chuti jste zcela propadli? Nedivím se – jsem na tom stejně. A už vás napadlo, zda by také z něj nešly upéct sušenky? Mandlové sušenky? Mne ano! 

Zkusila jsem je upéct bez brusinek i s nimi. Bílky jen tak vmíchat i vyšlehat. Citrónovou kůru přidat i ubrat. A dnes vám přináším svůj finální recept na sušenky které jsou rovnou 3x mandlové: obsahují totiž celé mandle, mandlovou mouku a mandlové máslo. Takže až se vás vaše návštěva zeptá, co že jste do těch fantasticky vonících i chutnajících sušenek dali, budete moci – za vzrůstajícího údivu – hrdě prohlásit: „Mandle, mandle a ještě jednou mandle.“ Protože vy přeci nepoužíváte žádné náhražky a pečete zásadně bez lepku i bez mléka, zato s chutí. 😉 😎

Domácí mandlové sušenky

Na plech mandlových sušenek budete potřebovat:

  • 1 hrníček mandlového másla
  • 2 lžíce jemně nastrouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce kandované pomerančové kůry
  • 2 lžíce brusinek proslazených jablečnou šťávou
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 vaječné bílky
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 4 lžíce mandlové mouky

  • 45 celých mandlí
mandlové sušenky bez lepku bez mléka

Postup:

  1. Spařte a oloupejte mandle: V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Vhoďte mandle a nechte krátce zavřít. Slijte a znova zalijte studenou vodou. Nyní jdou mandle snadno jemným stiskem špiček prstů oloupat.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C se zapnutým horkovzduchem.
  3. Ve větší míse smíchejte mandlové máslo, citrónovou kůru, malé kostičky kandované pomerančové kůry, (na menší kousky nasekané) brusinky a prášek do pečiva.
  4. V druhé misce vyšlehejte tuhý sníh z bílků. 
  5. Zašlehejte do bílkového sněhu cukr.
  6. Sladký sníh zamíchejte jemně do mandlové směsi.
  7. Nakonec zapracujte do těsta mandlovou mouku.
  8. Navlhčenou čajovou lžičkou odkrajujte kousky těsta a pokládejte s menšími rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. (Sušenky se během pečení nafouknou nahoru i mírně do stran.)
  9. Každou sušenku ozdobte oloupanou mandličkou.
  10. Pečte v předehřáté troubě 13 – 15 minut dozlatova.  (Pokud i vaše trouba peče nerovnoměrně, plech v polovině pečení v troubě obraťte.)
  11. Hotové sušenky nechte vychladnout na plechu.
  12. Skladujte v oblíbené uzavíratelné plechové krabičce či skleněné dóze.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments