V kuchyni bez

"Make it easy, but delicious!"

Gluten-free&dairy-free recipes for every day

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jarní granola

Svěží, jak jaro samo. Voňavá po citrónech a pomerančích, které na jaře kvetou i dozrávají. Křupavá. Sladká, se špetičkou kyselkavosti. Právě taková je z trouby právě vytažená jarní granola, kterou si ráno nasypu do čerstvě vymačkaného, lahodného mandlového mléka.

Lehká snídaně, takové to domácí křoupání, vítaný dárek...

…a nejen to může být domácí granola. Umí totiž spoustu drobných kouzel: Okamžitě doplní klesající energii. Chutnou cestou dodá nám tolik potřebné antioxidanty, vitamíny a minerály (a že jich v mandlích je!). Její příprava je superjednoduchá. A v dobře uzavřené sklenici vydrží až do… no, úplného snězení (a že na něj nebude muset čekat měsíce, se můžete vsadit).

Nechte se i vy zlákat a upečte si ji. Svěží jarní granola plná mandlí, jahod a citrusů provoní a rozzáří vaše rána!

jarní granola bez lepku bez mléka

Svěží mandlová jarní granola

Suroviny:

  • 250 g ovesných bezlepkových vloček
  • 175 g mandlí
  • 75 g mandlových plátků
  • 5 lžic kokosového cukru

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce jemně strouhané citrónové kůry

  • 100 g kandované pomerančové kůry

  • 50 g mrazem sušených jahod

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Nasekejte nahrubo celé neloupané mandle.
  3. Smíchejte ve větší míse všechny sypké suroviny – bezlepkové ovesné vločky, nasekané mandle, plátky mandlí a kokosový cukr.
  4. V rendlíku rozehřejte společně kokosový olej a med.
  5. Přidejte do rendlíku jemně nastrouhanou citrónovou kůru a promíchejte.
  6. Vmíchejte důkladně med s olejem do sypké směsi.
  7. Rozprostřete mandlové muesli na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby.
  8. Pečte 20 minut se zapnutým horkovzdušným ohřevem. Každých 5 minut promíchejte, aby se granola upekla rovnoměrně.
  9. Po 20 minutách přidejte na plech kostičky kandované pomerančové kůry.
  10. Pečte dalších 10 minut bez zapnutého horkovzduchu.
  11. Do ještě horké granoly na plechu vmíchejte jahody, které rozdrtíte konečky prstů na menší kousky.
  12. Nechte na plechu vychladnout.
  13. Hotovou granolu skladujte v uzavíratelné plechové krabičce či zašroubované sklenici.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

Jarní granola

Svěží, jak jaro samo. Voňavá po citrónech a pomerančích, které na jaře kvetou i dozrávají. Křupavá. Sladká, se špetičkou kyselkavosti. Právě taková je z trouby právě vytažená jarní granola, kterou si ráno nasypu do čerstvě vymačkaného, lahodného mandlového mléka.

Lehká snídaně, takové to domácí křoupání, vítaný dárek...

…a nejen to může být domácí granola. Umí totiž spoustu drobných kouzel: Okamžitě doplní klesající energii. Chutnou cestou dodá nám tolik potřebné antioxidanty, vitamíny a minerály (a že jich v mandlích je!). Její příprava je superjednoduchá. A v dobře uzavřené sklenici vydrží až do… no, úplného snězení (a že na něj nebude muset čekat měsíce, se můžete vsadit).

Nechte se i vy zlákat a upečte si ji. Svěží jarní granola plná mandlí, jahod a citrusů provoní a rozzáří vaše rána!

jarní granola bez lepku bez mléka

Svěží mandlová jarní granola

Suroviny:

  • 250 g ovesných bezlepkových vloček
  • 175 g mandlí
  • 75 g mandlových plátků
  • 5 lžic kokosového cukru

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce jemně strouhané citrónové kůry

  • 100 g kandované pomerančové kůry

  • 50 g mrazem sušených jahod

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Nasekejte nahrubo celé neloupané mandle.
  3. Smíchejte ve větší míse všechny sypké suroviny – bezlepkové ovesné vločky, nasekané mandle, plátky mandlí a kokosový cukr.
  4. V rendlíku rozehřejte společně kokosový olej a med.
  5. Přidejte do rendlíku jemně nastrouhanou citrónovou kůru a promíchejte.
  6. Vmíchejte důkladně med s olejem do sypké směsi.
  7. Rozprostřete mandlové muesli na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby.
  8. Pečte 20 minut se zapnutým horkovzdušným ohřevem. Každých 5 minut promíchejte, aby se granola upekla rovnoměrně.
  9. Po 20 minutách přidejte na plech kostičky kandované pomerančové kůry.
  10. Pečte dalších 10 minut bez zapnutého horkovzduchu.
  11. Do ještě horké granoly na plechu vmíchejte jahody, které rozdrtíte konečky prstů na menší kousky.
  12. Nechte na plechu vychladnout.
  13. Hotovou granolu skladujte v uzavíratelné plechové krabičce či zašroubované sklenici.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ze dne na den bez lepku a mléka

Pokud jste se také Vy nebo někdo z Vašich blízkých ocitli ze
zdravotních důvodů ze dne na den bez lepku a bez mléka, pak
je tento e-book právě pro Vás. Najdete v něm recepty na
chutná bezlepková a bezmléčná jídla.