RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Banánové muffiny

„Bude ty muffiny moct i Kate?“ vrtá v malé hlavičce zvědavá otázka a prstíky sahají samovolně po nasekané čokoládě. „Tyto ano,“ odpovídám a dcerka spokojeně poskočí. Raději honem přidávám čokoládu do mísy, aby plánované minibábovičky nebyly jen banánové. 😀 Však si dneska bude moci vylízat mísu od těsta.

Kamarádky kamarádka Kate a nyní také naše nová kamarádka vyřadila z jídelníčku nejen lepek a mléko, ale též vejce. Recept na Martiny muffiny, v kterém jsem vyvážila poměry suchých a mokrých surovin pro muffiny, musí tedy projít modifikací.

Abychom si k čaji mohly dnes všechny pochutnat na malé sladké dobrotě, začala jsem hledat možnosti nahrazení vajec v receptech. Nejčastěji jsou uváděné banány, jejichž výrazná chuť však překryje většinu ostatních surovin. Rozhodla jsem se je nechat tentokrát vyniknou a přidala jsem čokoládu, se kterou báječně ladí.

Banánové muffiny pro Kate

Na 14 muffinů budete potřebovat:

  • 100 g pohankové mouky
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 20 g tapiokového škrobu
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 g psyllia
  • 80 g 70% čokolády
  • 270 g banánovo-jablečného pyré (odpovídá 2 banánům a 1 jablku)
  • 90 g olivového oleje
  • 3 lžíce tuzemáku
banánové muffiny bezlepkové bezlaktózové vegan

Troubu předehřejte na 180 °C se zapnutým horkovzduchem. Na plech si připravte 14 silikonových košíčků.

Čokoládu nasekejte na malé kousky a smíchejte v míse s ostatním suchými surovinami.

Banány s jablkem rozmixujte na hladké pyré. Použijete-li pouze banány, budou vaše muffiny nejbanánovatější. Já jsem je nakombinovala s jablkem a tím trochu odlehčila.

Vmíchejte 270 g pyré, olej a tuzemák do sypké směsi a rychle promíchejte. Těsto začne rychle houstnout, což způsobuje použité psyllium. Nelekejte se toho a pomocí lžíce jej rozdělte do silikonových formiček.

Pečte 25 – 30 minut na 180 °C horkovzduch, propečenost otestujte špejlí. Hotové, ještě horké muffiny sundejte z plechu, vyklopte z formiček a nechte vychladnout na mřížce.

Krásný den a dobrou chuť!

Banánové muffiny

„Bude ty muffiny moct i Kate?“ vrtá v malé hlavičce zvědavá otázka a prstíky sahají samovolně po nasekané čokoládě. „Tyto ano,“ odpovídám a dcerka spokojeně poskočí. Raději honem přidávám čokoládu do mísy, aby plánované minibábovičky nebyly jen banánové. 😀 Však si dneska bude moci vylízat mísu od těsta.

Kamarádky kamarádka Kate a nyní také naše nová kamarádka vyřadila z jídelníčku nejen lepek a mléko, ale též vejce. Recept na Martiny muffiny, v kterém jsem vyvážila poměry suchých a mokrých surovin pro muffiny, musí tedy projít modifikací.

Abychom si k čaji mohly dnes všechny pochutnat na malé sladké dobrotě, začala jsem hledat možnosti nahrazení vajec v receptech. Nejčastěji jsou uváděné banány, jejichž výrazná chuť však překryje většinu ostatních surovin. Rozhodla jsem se je nechat tentokrát vyniknou a přidala jsem čokoládu, se kterou báječně ladí.

Banánové muffiny pro Kate

Na 14 muffinů budete potřebovat:

  • 100 g pohankové mouky
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 20 g tapiokového škrobu
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 g psyllia
  • 80 g 70% čokolády
  • 270 g banánovo-jablečného pyré (odpovídá 2 banánům a 1 jablku)
  • 90 g olivového oleje
  • 3 lžíce tuzemáku
banánové muffiny bezlepkové bezlaktózové vegan

Troubu předehřejte na 180 °C se zapnutým horkovzduchem. Na plech si připravte 14 silikonových košíčků.

Čokoládu nasekejte na malé kousky a smíchejte v míse s ostatním suchými surovinami.

Banány s jablkem rozmixujte na hladké pyré. Použijete-li pouze banány, budou vaše muffiny nejbanánovatější. Já jsem je nakombinovala s jablkem a tím trochu odlehčila.

Vmíchejte 270 g pyré, olej a tuzemák do sypké směsi a rychle promíchejte. Těsto začne rychle houstnout, což způsobuje použité psyllium. Nelekejte se toho a pomocí lžíce jej rozdělte do silikonových formiček.

Pečte 25 – 30 minut na 180 °C horkovzduch, propečenost otestujte špejlí. Hotové, ještě horké muffiny sundejte z plechu, vyklopte z formiček a nechte vychladnout na mřížce.

Krásný den a dobrou chuť!

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
3 let před

[…] pro blog. A protože já preferuji světlé sušenky a Kate, kvůli které je tento recept i bez žloutků, byla nadšená z obou variant, dostanete dnes ode mne dva recepty v jednom. Odlišuje je 40 g […]