RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Veganská kuchařka nakladatelství Kazda

Kuchařky stavím už do druhé řady – a stejně neustále přibývají. A to nemluvím o poličce v knihovně, dlouhé a hluboké, kam jsem přesunula ty, po kterých nesahám až tak často. 😅 Knihy a pečení+vaření jsou mojí vášní a když se spojí, není co řešit. Hezky zpracované kuchařce se zajímavým obsahem málokdy odolám.

A tak přibyla do mé knihovničky i Veganská kuchařka z edice Smarticular od nakladatelství Kazda.

Není to jen pro vegany?

Není. Nikdo přeci neříká, že se musíte jednou provždy vzdát masa, vajec a medu! 😉 Veganské recepty mohou být příjemným osvěžením a vítanou novinkou pro jídelníček kohokoliv.

Tato Veganská kuchařka navíc ukazuje, jak si vyrobit doma rostlinné alternativy mléčných výrobků. Což přijde vhod všem alergikům, kteří se nechtějí spoléhat na bezlaktózové výrobky a rádi vaří ze základních surovin.

A kdo – podobně jako já – vaří též bez lepku, přeskočí recepty na seitan (který je koncentrovaný lepek sám), obyčejné ovesné vločky nahradí bezlepkovými a u receptů obsahujících mouku si vykasá rukávy a prohlásí: „To zvládnu upravit! Vždyť už za mě nahradili mléko.“ 💪

Veganská kuchařka aneb Zkuste to doma sami

Sympatická brožovaná kuchařka velikosti A5 na 190 stranách nabízí 123 rostlinných receptů.

Hned na úvod poradí, čím si vybavit kuchyň a spíž – a proč. Následují kapitoly Domácí výroba základních surovin a Místo sýra. Do obou dvou se v těchto dnech s chutí nořím a se svými pokusy se podělím jak zde na blogu, tak na Instagramu.

Jako vysoce praktické a pro mne vítané hodnotím v těchto prvních kapitolách zahrnuté (barevně odlišené) tabulky Jak nahradit vejce?, Rostlinné želírovací látky a zahušťovadla a Rostlinná mléka. Posledně jmenovaná vyjmenovává 15 různých druhů rostlinných mlék, jejich vlastnosti a možnosti využití v kuchyni.

A pak již listujete klasickým formátem kuchařky. Je rozdělená do oddílů Na pečivo, Z trouby, Z hrnce a pánve, Na gril, Omáčky dipy a pesto, Sladké a slané chuťovky. Jak jsem již výše zmínila, tyto nejsou všechny bezlepkové. Celá řada z nich ale bezlepková je a vy si tak můžete bez úprav receptu vyzkoušet např. dýňové placičky, květáková křidélka či panna cottu z mandlového mléka.

Koupit? Nekoupit?

První dojmy z maloformátové kuchařky jsou příznivé. Zda recepty fungují, zjistím v následujících dnech a týdnech, kdy mne čeká mj. pečení dortu, který nesmí obsahovat lepek, mléko a vaječné žloutky – zato musí chutnat oslavenkyni, která si přeje „světlý dort s krémem, jahodami a želé“ (konec citace). Mám v plánu pro tento účel použít těsto na banánové muffiny a jako krém oslazené mascarpone z kešu oříšků na straně 49. Tak mi držte palce!
 
Vy si mezitím můžete kuchařku prolistovat na stránkách nakladatelství, kde je v nabídce také jako součást balíčku toho nejlepšího z edice Smarticular.

Krásný den, hezké počtení a dobrou chuť! 🙂

Veganská kuchařka nakladatelství Kazda

Kuchařky stavím už do druhé řady – a stejně neustále přibývají. A to nemluvím o poličce v knihovně, dlouhé a hluboké, kam jsem přesunula ty, po kterých nesahám až tak často. 😅 Knihy a pečení+vaření jsou mojí vášní a když se spojí, není co řešit. Hezky zpracované kuchařce se zajímavým obsahem málokdy odolám.

A tak přibyla do mé knihovničky i Veganská kuchařka z edice Smarticular od nakladatelství Kazda.

Není to jen pro vegany?

Není. Nikdo přeci neříká, že se musíte jednou provždy vzdát masa, vajec a medu! 😉 Veganské recepty mohou být příjemným osvěžením a vítanou novinkou pro jídelníček kohokoliv.

Tato Veganská kuchařka navíc ukazuje, jak si vyrobit doma rostlinné alternativy mléčných výrobků. Což přijde vhod všem alergikům, kteří se nechtějí spoléhat na bezlaktózové výrobky a rádi vaří ze základních surovin.

A kdo – podobně jako já – vaří též bez lepku, přeskočí recepty na seitan (který je koncentrovaný lepek sám), obyčejné ovesné vločky nahradí bezlepkovými a u receptů obsahujících mouku si vykasá rukávy a prohlásí: „To zvládnu upravit! Vždyť už za mě nahradili mléko.“ 💪

Veganská kuchařka aneb Zkuste to doma sami

Sympatická brožovaná kuchařka velikosti A5 na 190 stranách nabízí 123 rostlinných receptů.

Hned na úvod poradí, čím si vybavit kuchyň a spíž – a proč. Následují kapitoly Domácí výroba základních surovin a Místo sýra. Do obou dvou se v těchto dnech s chutí nořím a se svými pokusy se podělím jak zde na blogu, tak na Instagramu.

Jako vysoce praktické a pro mne vítané hodnotím v těchto prvních kapitolách zahrnuté (barevně odlišené) tabulky Jak nahradit vejce?, Rostlinné želírovací látky a zahušťovadla a Rostlinná mléka. Posledně jmenovaná vyjmenovává 15 různých druhů rostlinných mlék, jejich vlastnosti a možnosti využití v kuchyni.

A pak již listujete klasickým formátem kuchařky. Je rozdělená do oddílů Na pečivo, Z trouby, Z hrnce a pánve, Na gril, Omáčky dipy a pesto, Sladké a slané chuťovky. Jak jsem již výše zmínila, tyto nejsou všechny bezlepkové. Celá řada z nich ale bezlepková je a vy si tak můžete bez úprav receptu vyzkoušet např. dýňové placičky, květáková křidélka či panna cottu z mandlového mléka.

Koupit? Nekoupit?

První dojmy z maloformátové kuchařky jsou příznivé. Zda recepty fungují, zjistím v následujících dnech a týdnech, kdy mne čeká mj. pečení dortu, který nesmí obsahovat lepek, mléko a vaječné žloutky – zato musí chutnat oslavenkyni, která si přeje „světlý dort s krémem, jahodami a želé“ (konec citace). Mám v plánu pro tento účel použít těsto na banánové muffiny a jako krém oslazené mascarpone z kešu oříšků na straně 49. Tak mi držte palce!
 
Vy si mezitím můžete kuchařku prolistovat na stránkách nakladatelství, kde je v nabídce také jako součást balíčku toho nejlepšího z edice Smarticular.

Krásný den, hezké počtení a dobrou chuť! 🙂

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments