RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Podzimní granola

Podzim si vychutnávám nejraději se šálkem horkého čaje s citrónem a medem hezky doma. Barevné listí vířící ve větru se přeci tak krásně pozoruje, když jste zachumlaní do teplé mikiny na opačné straně okna! Je mezi vámi někdo, kdo – stejně jako já – má na podzimu nejraději chvíle v teple domova, kdy z trouby zavoní sladké pečivo? Pak tu právě pro vás mám malou podzimní inspiraci.

Ovoce podzimu

Podzimní farmářské trhy oplývají zejména jablky, hruškami, brambory a dýněmi. Příjemným zpestřením jsou švestky a vlašské ořechy, které mne přímo svádí k pečeným i nepečeným sladkým experimentům v kuchyni. O loňských Vánocích jsem z nich připravila nepečené cukroví. Dnes jsem se rozhodla je smíchat do granoly. Že se ke švestkám tradičně v receptech přidává mák? Na koláčích určitě. V granole to naopak bude švestkám ladit i krásně křupat s vlašskými ořechy.

Začněte nahřívat své trouby, protože švestková podzimní granola je tu! A jak jinak než bez lepku i bez mléka.

podzimní bezlepková granola bez lepku bez mléka vegan

Švestková podzimní granola

Suroviny:

  • 250 g ovesných bezlepkových vloček
  • 150 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 200 g sušených švestek

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 °C se zapnutým horkovzdušným ohřevem.
  2. Ořechy nasekejte nahrubo a smíchejte s ostatními sypkými surovinami – vločkami, cukrem a kořením.
  3. V menším kastrůlku rozehřejte a smíchejte kokosový olej s medem.
  4. Vmíchejte medovou směs k vločkám a ořechům. Pečlivě promíchejte.
  5. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 20 minut a alespoň 2x směs promíchejte, aby se pekla rovnoměrně. Pozor na teplotu – pokud nedopatřením pootočíte jen mírně kolečkem regulace teploty, může se vám začít granola připalovat.
  6. Sušené švestky propláchněte a nakrájejte na kostičky.
  7. Po uplynutí 20 minut přimíchejte švestky na plech a pečte dalších 10 min. I tentokrát nezapomeňte 1x promíchat.
  8. Hotovou granolu nechte vychladnout na plechu.
  9. Skladujte v uzavíratelné dóze.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

Podzimní granola

Podzim si vychutnávám nejraději se šálkem horkého čaje s citrónem a medem hezky doma. Barevné listí vířící ve větru se přeci tak krásně pozoruje, když jste zachumlaní do teplé mikiny na opačné straně okna! Je mezi vámi někdo, kdo – stejně jako já – má na podzimu nejraději chvíle v teple domova, kdy z trouby zavoní sladké pečivo? Pak tu právě pro vás mám malou podzimní inspiraci.

Ovoce podzimu

Podzimní farmářské trhy oplývají zejména jablky, hruškami, brambory a dýněmi. Příjemným zpestřením jsou švestky a vlašské ořechy, které mne přímo svádí k pečeným i nepečeným sladkým experimentům v kuchyni. O loňských Vánocích jsem z nich připravila nepečené cukroví. Dnes jsem se rozhodla je smíchat do granoly. Že se ke švestkám tradičně v receptech přidává mák? Na koláčích určitě. V granole to naopak bude švestkám ladit i krásně křupat s vlašskými ořechy.

Začněte nahřívat své trouby, protože švestková podzimní granola je tu! A jak jinak než bez lepku i bez mléka.

podzimní bezlepková granola bez lepku bez mléka vegan

Švestková podzimní granola

Suroviny:

  • 250 g ovesných bezlepkových vloček
  • 150 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 200 g sušených švestek

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 °C se zapnutým horkovzdušným ohřevem.
  2. Ořechy nasekejte nahrubo a smíchejte s ostatními sypkými surovinami – vločkami, cukrem a kořením.
  3. V menším kastrůlku rozehřejte a smíchejte kokosový olej s medem.
  4. Vmíchejte medovou směs k vločkám a ořechům. Pečlivě promíchejte.
  5. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 20 minut a alespoň 2x směs promíchejte, aby se pekla rovnoměrně. Pozor na teplotu – pokud nedopatřením pootočíte jen mírně kolečkem regulace teploty, může se vám začít granola připalovat.
  6. Sušené švestky propláchněte a nakrájejte na kostičky.
  7. Po uplynutí 20 minut přimíchejte švestky na plech a pečte dalších 10 min. I tentokrát nezapomeňte 1x promíchat.
  8. Hotovou granolu nechte vychladnout na plechu.
  9. Skladujte v uzavíratelné dóze.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments