V hrnci mi probublává dýňová polévka – neklamná známka toho, že podzim se již opět ujal vlády v počasí i na našich talířích. Aby novinky letošního léta zas tak rychle nezapadly do močálu zapomění, přináším vám krátkou rekapitulaci.
Kurz bezlepkové pizzy s oříškovou mozzarellou
A začnu hned tou největší novinkou léta: online kurzem Domácí pizza párty bez lepku a mléka. Vytvořila jsem jej pro ty z vás, kteří – jako já a moje rodina – milujete pizzu a chcete si ji vychutnat doma s rodinou a přáteli, ovšem bez lepku a mléka.
Krok za krokem vás ve videích a receptech, které si snadno stáhnete a vytisknete, provedu její kompletní přípravou: Naučíte se zadělat těsto a upéct bezlepkové korpusy jen s pomocí vybavení, které již máte doma (odměrka, lžíce, kuchyňská váha, mísa, vařečka, pečicí plech). Sami vykouzlíte výbornou ořechovou variantu mozzarelly. Uvaříte si domácí rajčatové sugo.
A svou domácí pizza párty bez špetky lepku či kapky mléka si nejen připravíte, ale především si ji s rodinou a přáteli užijete! Pomůže vám k tomu časový harmonogram, díky němuž všechny přípravy perfektně zapadnou do sebe i do vašeho nabitého týdne. Třešničkou na dortu jsou tipy a recepty na celé párty menu v italském duchu.
Změny vzhledu blogu
Že se tento blog v poslední době vizuálně mění, dokáže říct každý, kdo na něj přišel více než jedenkrát. Pracuji na něm a postupně hledám nejlepší formu, která bude pro vás nejen přitažlivá, ale též přehledná. V mezičase děkuji za vaši laskavost a pochopení.
Abyste mohli kurz bezlepkové pizzy i e-book „Ze dne na den bez lepku a mléka“ kdykoliv snadno dohledat, přibyla v horní liště kategorie Kurzy a e-booky.
Grizly
Ach ne, nikoliv: žádný medvěd se tu neprohání. Nemusíte se bát. 😁 Přesto následujícím řádkům, prosím, věnujte svou pozornost:
Ode dneška máte možnost svou domácí kuchyní ocenit a podpořit mne a tento blog plný receptů bez lepku a mléka, aniž by vás to stálo jedinou korunu navíc! Jak? Nákupem na e-shopu Grizly.cz přes některý z odkazů či banerů zde na blogu.
Tento e-shop se zdravými potravinami mám osobně ověřený, nakupuji na něm již léta. Jejich široká nabídka ořechů, sušeného ovoce, luštěnin a bezlepkových potravin je na českém trhu výjimečná. V mé spíži nikdy nesmí chybět např. mandle Nonpareil, ze kterých si připravuji mandlové mléko do svého ranního cappuccina. Bezlepkové ovesné vločky prodávají ve velkých baleních a černé fazole téměř nikde jinde neseženete.
Chystané novinky letošního podzimu a zimy
A na co se můžete těšit? Na novou dávku receptů ze sezónních surovin, že budou bez lepku a mléka je samozřejmostí. Na nový vzhled blogu a též na jeho anglickou verzi.
A také na nový e-book! Připravuji pro vás první Vánoční sladkou kuchařku bez lepku a mléka! V naší kuchyni to právě teď voní mandlemi, čokoládou, skořicí a perníčky. Testuji a ladím recepty na vánoční cukroví. Všechny budou ze základních surovin. Ptáte se, jestli používám bezlaktózové máslo? Něco lepšího: z několika málo surovin jsem vytvořila jeho plnohodnotnou rostlinnou alternativu, bez ztužených tuků a bez kravího mléka. A i na ně bude recept v připravované kuchařce.
Zajímají vás fotky ze zákulisí? Mrkněte na Instagram. Těšíte se a máte pro mě tip, které cukroví v kuchařce určitě nesmí chybět? Napište mi do komentářů.
Krásný den a dobrou chuť! 😎