RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elfí kuchařka

Začetla jsem se do Hobbita od J. R. R. Tolkiena a čas od času (to když popisoval proslulý čajový dýchánek u Bilba Pytlíka, slavnostní hostinu lesních elfů nebo dary trpaslíkům na cestu od paní Galadriel) mi hlavou bleskla otázka: „Jak to asi chutnalo?“ Že nejsem sama, koho zajímalo jídlo při čtení dobrodružného fantazy příběhu, dokládá letos vydaná Elfí kuchařka Roberta Tuesleyho Andersona. Bude patřit i do vaší kuchyňské knihovničky?

Robert Tuesley Anderson

R. T. Anderson je skotský spisovatel, básník a editor. Miluje dobré jídlo a klasickou literaturu, což umně spojuje ve svých knihách – Elfí kuchařce, Tabuli Jane Austenové a Kuchařce bratří Grimmů.

Elfí kuchařka

Elfí kuchařka, to je 160 stran receptů zabalených do fantazy příběhů. A přesně pro ty příběhy vás bude bavit! Kniha je přehledně rozdělena do kapitol Snídaně, Lehká jídla, Hlavní chody, Hodování a společné stolování, Dezerty a sladkosti a Nápoje. Recepty jsou vybrány napříč mezinárodní kuchyní, od indického karí, přes arabský tabbouleh, až po italskou crostatu s meringue. Tento nesystematický mix mne baví a je mi zdrojem svěží inspirace.

Jako bonus musím vyzdvihnout, že velká část receptů je přirozeně bezlepková a bezmléčná, nebo jde na bezlepkovou a bezmléčnou variantu snadno upravit (použitím bezlepkových těstovin, kešu parmezánu apod.),

Otestováno v naší kuchyni

Samozřejmě, že v momentě, kdy jsem Elfí kuchařku vybalila z krabice, jsem jí začala nejen listovat, ale též podle ní vařit. Jako první volba padla na Moriquendijské fazole a čočku na kari a byly příjemnou ke klasickému cizrnovo-dýňovému karí, které naší kuchyni kraluje na podzim. Jako chuťově úchvatné bych ráda vyzdvihla Salmarovo věpřové na houbách s těstovinami. A krůtí prsa na způsob Legolasovy kachny na loďkách z hlávkového salátu okouzlilo i kamarádku, která k nám zvítala na návštěvu a zrovna si shodou okolností po večerech pouštěla (po kolikáté? nevím) Pána prstenů.

Další na seznamu k vyzkoušení je Dorthonionský medovník z vřesového medu. A myslím, že nepřestanu, dokud se celou kuchařkou neprovařím a nepropeču.

A co vy? Nalákala jsem vás?

Krásný den a dobrou chuť! 😎

Elfí kuchařka

Začetla jsem se do Hobbita od J. R. R. Tolkiena a čas od času (to když popisoval proslulý čajový dýchánek u Bilba Pytlíka, slavnostní hostinu lesních elfů nebo dary trpaslíkům na cestu od paní Galadriel) mi hlavou bleskla otázka: „Jak to asi chutnalo?“ Že nejsem sama, koho zajímalo jídlo při čtení dobrodružného fantazy příběhu, dokládá letos vydaná Elfí kuchařka Roberta Tuesleyho Andersona. Bude patřit i do vaší kuchyňské knihovničky?

Robert Tuesley Anderson

R. T. Anderson je skotský spisovatel, básník a editor. Miluje dobré jídlo a klasickou literaturu, což umně spojuje ve svých knihách – Elfí kuchařce, Tabuli Jane Austenové a Kuchařce bratří Grimmů.

Elfí kuchařka

Elfí kuchařka, to je 160 stran receptů zabalených do fantazy příběhů. A přesně pro ty příběhy vás bude bavit! Kniha je přehledně rozdělena do kapitol Snídaně, Lehká jídla, Hlavní chody, Hodování a společné stolování, Dezerty a sladkosti a Nápoje. Recepty jsou vybrány napříč mezinárodní kuchyní, od indického karí, přes arabský tabbouleh, až po italskou crostatu s meringue. Tento nesystematický mix mne baví a je mi zdrojem svěží inspirace.

Jako bonus musím vyzdvihnout, že velká část receptů je přirozeně bezlepková a bezmléčná, nebo jde na bezlepkovou a bezmléčnou variantu snadno upravit (použitím bezlepkových těstovin, kešu parmezánu apod.),

Otestováno v naší kuchyni

Samozřejmě, že v momentě, kdy jsem Elfí kuchařku vybalila z krabice, jsem jí začala nejen listovat, ale též podle ní vařit. Jako první volba padla na Moriquendijské fazole a čočku na kari a byly příjemnou ke klasickému cizrnovo-dýňovému karí, které naší kuchyni kraluje na podzim. Jako chuťově úchvatné bych ráda vyzdvihla Salmarovo věpřové na houbách s těstovinami. A krůtí prsa na způsob Legolasovy kachny na loďkách z hlávkového salátu okouzlilo i kamarádku, která k nám zvítala na návštěvu a zrovna si shodou okolností po večerech pouštěla (po kolikáté? nevím) Pána prstenů.

Další na seznamu k vyzkoušení je Dorthonionský medovník z vřesového medu. A myslím, že nepřestanu, dokud se celou kuchařkou neprovařím a nepropeču.

A co vy? Nalákala jsem vás?

Krásný den a dobrou chuť! 😎

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments