RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cizrna na paprice

„Oh, this is sooo good! What is it?“ – „Cizrna na paprice. Chickpeas on paprika.“ – „It’s so delicious! I need a recipe.“

Těch pár vět a tón, kterým je kamarádka pronesla, mě přesvědčily, že stojí za to sepsat recept na naši cizrnovou variaci na kuře na paprice. Nejsem první a zdaleka ne ani poslední, kdo ji vaří. Ta naše cizrna na paprice je však bez lepku a bez laktózy a sametovost jí dodává domácí kešu mléko.

Kdo si dá také?

cizrna na paprice bez lepku bez laktózy vegan

Cizrna na paprice a kešu

Suroviny:

Pro 4 strávníky budete potřebovat

  • 250 g suché cizrny

  • 60 g kešu ořechů
  • 3 dcl vody

  • 2 malé (jarní) cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci sladké papriky
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • 3 dcl vývaru (z kostí či zeleninového)
  • 1,5 lžičky soli (himalájské růžové)
 
cizrna na paprice bez lepku bez laktózy vegan

Postup:

  1. Uvařte cizrnu: Cizrnu namočte do studené vody alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.. Pak uvařte doměkka – trvá to asi 1,5 hodiny, v tlakovém hrnci 35 minut. Vodu slijte.
  2. Připravte kešu mléko: Kešu ořechy zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut měknout. Pak vodu slijte, vsypte kešu do mixéru, zalijte 3 dcl studené vody a rozmixujte dohladka.
  3. Cibulky oloupejte a nakrájejte najemno. Jemně osolte – zjemníte tak jejich chuť.
  4. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
  5. Zlehka orestujte cibuli na oleji, tzv. do růžova.
  6. Zasypte cibuli sladkou paprikou a promíchejte.
  7. Přisypte rýžovou mouku a znovu vše zamíchejte.
  8. Zalijte obsah pánve vývarem a rozmíchejte dohladka.
  9. Přidejte hotové kešu mléko a uvařenou cizrnu.
  10. Osolte a za stálého míchání krátce provařte.
  11. Máte hotovo!
  12. Podávejte s vařenými brambory, těstovinami, rýží, knedlíky… dle vlastní chuti.

Krásný den a dobrou chuť! 😎

Cizrna na paprice

„Oh, this is sooo good! What is it?“ – „Cizrna na paprice. Chickpeas on paprika.“ – „It’s so delicious! I need a recipe.“

Těch pár vět a tón, kterým je kamarádka pronesla, mě přesvědčily, že stojí za to sepsat recept na naši cizrnovou variaci na kuře na paprice. Nejsem první a zdaleka ne ani poslední, kdo ji vaří. Ta naše cizrna na paprice je však bez lepku a bez laktózy a sametovost jí dodává domácí kešu mléko.

Kdo si dá také?

cizrna na paprice bez lepku bez laktózy vegan

Cizrna na paprice a kešu

Suroviny:

Pro 4 strávníky budete potřebovat

  • 250 g suché cizrny

  • 60 g kešu ořechů
  • 3 dcl vody

  • 2 malé (jarní) cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci sladké papriky
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • 3 dcl vývaru (z kostí či zeleninového)
  • 1,5 lžičky soli (himalájské růžové)
 
cizrna na paprice bez lepku bez laktózy vegan

Postup:

  1. Uvařte cizrnu: Cizrnu namočte do studené vody alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.. Pak uvařte doměkka – trvá to asi 1,5 hodiny, v tlakovém hrnci 35 minut. Vodu slijte.
  2. Připravte kešu mléko: Kešu ořechy zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut měknout. Pak vodu slijte, vsypte kešu do mixéru, zalijte 3 dcl studené vody a rozmixujte dohladka.
  3. Cibulky oloupejte a nakrájejte najemno. Jemně osolte – zjemníte tak jejich chuť.
  4. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
  5. Zlehka orestujte cibuli na oleji, tzv. do růžova.
  6. Zasypte cibuli sladkou paprikou a promíchejte.
  7. Přisypte rýžovou mouku a znovu vše zamíchejte.
  8. Zalijte obsah pánve vývarem a rozmíchejte dohladka.
  9. Přidejte hotové kešu mléko a uvařenou cizrnu.
  10. Osolte a za stálého míchání krátce provařte.
  11. Máte hotovo!
  12. Podávejte s vařenými brambory, těstovinami, rýží, knedlíky… dle vlastní chuti.

Krásný den a dobrou chuť! 😎

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments