RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zimní, kokosovo – čokoládová granola

Také si ráno dopřáváte italskou snídani – cappuccino – a vaše děti jsou ještě na kávu po ránu příliš malé? Co zamířit pro inspiraci na sever? Dopřejte svým dětem i sobě snídani švédskou – misku plnou mléka či jogurtu s domácí granolou.

Zima se mi chuťove pojí s hutnějšími chutěmi, čokoládou a kokosem (díky, tati a mami, za Vánoce ve znamení kokosového cukroví a čokoládových ozdob na stromečku). Zkusila jsem je namíchat v několika variacích do podoby granoly, uspořádala pro děti ochutnávku a výsledný mix, pracovně nazvaný kokosovo – čokoládová granola, si nyní můžete vychutnat během chvilky také vy.

Zimní granola

Suroviny:

  • 150 g ovesných bezlepkových vloček
  • 100 g kokosu
  • 100 g mandlí
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu

  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového oleje

  • 150 g brusinek

  • 100 g 70 % čokolády
kokosovo-čokoládová granola bez lepku

Postup:

Troubu předehřejte 170 °C se zapnutým horkovzduchem.

Mandle posekejte nahrubo a ve větší míse smíchejte s vločkami, kokosem, kakaem, třtinovým cukrem a kardamomem.

Med s kokosovým olejem rozpusťte společně v kastrůlku a zapracujte do suché směsi, aby se vše dokonale promíchalo a nezůstaly v ní žádné hrudky. Rozprostřete mix na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut. Sem tam troubu otevřete a budoucí granolu prohrábněte lžící, ať se peče rovnoměrně.

Mezitím propláchněte brusinky pod tekoucí vodou a podle potřeby oddělte jednu od druhé (byly-li v sáčku namačkané jak sardinky v krabičce). Po zazvonění minutky přidejte na plech a pečte vše ještě 10 minut.

Nyní přichází nejtěžší krok tohoto receptu: Upečenou, z trouby právě vytaženou granolu nechte dokonale vychladnout na plechu. Neujídejte (příliš), jen ji sem tam promíchejte, aby byla krásně sypká, neslepená.

Čokoládu posekejte na malé kostičky a vmíchejte do granoly. Nyní se ukáže, jak silná je vaše vůle: pokud vaše zimní granola není studená jak čumáček vašeho psího mazlíčka, čokoláda se rozteče a granola zhrudkuje.

Skladujte v uzavřené sklenici do zítřejší snídaně.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

Zimní, kokosovo – čokoládová granola

Také si ráno dopřáváte italskou snídani – cappuccino – a vaše děti jsou ještě na kávu po ránu příliš malé? Co zamířit pro inspiraci na sever? Dopřejte svým dětem i sobě snídani švédskou – misku plnou mléka či jogurtu s domácí granolou.

Zima se mi chuťove pojí s hutnějšími chutěmi, čokoládou a kokosem (díky, tati a mami, za Vánoce ve znamení kokosového cukroví a čokoládových ozdob na stromečku). Zkusila jsem je namíchat v několika variacích do podoby granoly, uspořádala pro děti ochutnávku a výsledný mix, pracovně nazvaný kokosovo – čokoládová granola, si nyní můžete vychutnat během chvilky také vy.

Zimní granola

Suroviny:

  • 150 g ovesných bezlepkových vloček
  • 100 g kokosu
  • 100 g mandlí
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu

  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového oleje

  • 150 g brusinek

  • 100 g 70 % čokolády
kokosovo-čokoládová granola bez lepku

Postup:

Troubu předehřejte 170 °C se zapnutým horkovzduchem.

Mandle posekejte nahrubo a ve větší míse smíchejte s vločkami, kokosem, kakaem, třtinovým cukrem a kardamomem.

Med s kokosovým olejem rozpusťte společně v kastrůlku a zapracujte do suché směsi, aby se vše dokonale promíchalo a nezůstaly v ní žádné hrudky. Rozprostřete mix na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut. Sem tam troubu otevřete a budoucí granolu prohrábněte lžící, ať se peče rovnoměrně.

Mezitím propláchněte brusinky pod tekoucí vodou a podle potřeby oddělte jednu od druhé (byly-li v sáčku namačkané jak sardinky v krabičce). Po zazvonění minutky přidejte na plech a pečte vše ještě 10 minut.

Nyní přichází nejtěžší krok tohoto receptu: Upečenou, z trouby právě vytaženou granolu nechte dokonale vychladnout na plechu. Neujídejte (příliš), jen ji sem tam promíchejte, aby byla krásně sypká, neslepená.

Čokoládu posekejte na malé kostičky a vmíchejte do granoly. Nyní se ukáže, jak silná je vaše vůle: pokud vaše zimní granola není studená jak čumáček vašeho psího mazlíčka, čokoláda se rozteče a granola zhrudkuje.

Skladujte v uzavřené sklenici do zítřejší snídaně.

Krásný den a dobrou chuť! 🙂

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments