RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN
- ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL -

RECEPTY BEZ LEPKU A BEZ MLÉKA PRO KAŽDÝ DEN - ABY ŽIVOT ZNOVU CHUTNAL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kdysi dávno v Itálii

Itálie, krajina oplévající vínem, olivami a také pizzou. Pizzou s křupavým okrajem a rozteklou mozzarellou, italským kulinářským příspěvkem světu z jemně vymleté pšeničné mouky a buvolího mléka.

Jak ráda bych se vrátila do doby před dvěma roky, kdy jsem se doslova prochutnávala dovolenou v Itálii! Bylo to jako sen – dokud jsem nedostala křeče do břicha a neprojevila se má, do té doby skrytá, (celoživotní) nesnášenlivost lepku. Vzala mi hodně…

…ale dodržování diety mi dalo mnohem víc: zdraví. Po vyřazení lepku a později i mléka ze stravy mi zmizely alergické problémy, s kterými jsem bojovala již od dětství a které lékaři připisovali tu pylům, tu zimě atp. Dnes žiji bez celoroční úporné rýmy, časté nemocnosti a poprvé v životě mohu dýchat, když kvetou lípy.

Rozpoznání mých potravinových alergií tehdy přišlo jako blesk z čistého nebe a můj jídelníček byl najednou ze dne na den připraven nejen o pizzu, ale též o domácí kváskový chléb a buchty, sýry i mléko do mého ranního cappuccina. Co s tím? Začala jsem hledat cestu, jak si v kuchyni poradit bez těchto surovin a přitom si pochutnat. A abych toto hledání usnadnila dalším, které život také postavil před bezlepkovou a bezmléčnou výzvu, začínám nyní psát tento blog.

Kdysi dávno v Itálii

Author picture

Ahoj, vítejte! Já jsem Beatrice. Miluji cappuccino a citróny a ve své kuchyni kouzlím bez lepku i mléka. Abyste mohli také vy, právě proto píšu tento blog. Krásný den a dobrou chuť!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Telegram
0 0 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
4 let před

[…] bezlepkové těstoviny v Itálii šlo, zde s trochou hledání též. Ale bezlepkové pečivo? To byl zapeklitý oříšek. Pečení […]

trackback
3 let před

[…] zvanou arašídové máslo jsem sama pro sebe objevila až před dvěma roky po vysazení lepku a mléka. Ač mám arašídy ráda od dětství, k arašídovému máslu jsem se musela projíst […]

trackback
3 let před

[…] vysazení lepku ze stravy a zlepšení mého zdravotního stavu mne manžel postavil před další výzvu: na […]

trackback
3 let před

[…] Pak přišla éra nehnětené Šumavy pana Cuketky, následovaná kváskováním s Maškrtnicí a facebookovou skupinou Pečem pecen. A pak… pak jsem ze dne na den o svůj vymazlený kváskový chléb přišla. […]