Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Blog

Navařit si za jedno dopoledne na celý týden či dokonce měsíc dopředu a pak již jen každý den vytáhnout hotové jídlo ze spíže, lednice či mrazáku a prostírat na stůl. Že vám to zní jako fata morgána? To mně prozatím také. Fenomény zvané „freezer cooking“ a „batch cooking“ jsem zaznamenala poměrně …

Jak si nejraději vychutnáváte svou odpolední chvilku s kávou? Já si tu svou vždy naplním hudbou, doplním četbou a k espressu ráda přikousnu sladké pečivo. Od švagrové Markéty jsem dostala variabilní recept na rychlé muffiny bez lepku a bez mléka. První (ale určitě ne mou poslední) variantu „co dům dal“ zvládnete …

„…po cestě nás všechno bolí, nabídněte chléb se solí.“ A bezlepkový by nebyl? No, nebyl. Sehnat bezlepkové těstoviny v Itálii šlo, zde s trochou hledání též. Ale bezlepkové pečivo? To byl zapeklitý oříšek. Pečení mě bavilo a baví, tak jsem si vyhrnula rukávy a pustila se do toho. Ovšem chuť ani …

„Co vidíš?“ – „Kuře.“ – Tak vidíš.“ Také se vám při slově „jídelníček“ vybaví tato scéna z Pelíšků? S vtipem vystihuje můj ještě nedávný přístup k němu. Teprve nyní začínám objevovat, jakým pokladem pro rodinnou kuchyni může být. Dokáže vnést do domácího stravování pestrost, ušetřit mé nervy, čas i peníze. Jak? …

Itálie, krajina oplévající vínem, olivami a také pizzou. Pizzou s křupavým okrajem a rozteklou mozzarellou, italským kulinářským příspěvkem světu z jemně vymleté pšeničné mouky a buvolího mléka. Jak ráda bych se vrátila do doby před dvěma roky, kdy jsem se doslova prochutnávala dovolenou v Itálii! Bylo to jako sen – dokud …

…je skvělý pro start čehokoliv nového, báječného, vzrušujícího. 😎 Já začínám psát svůj blog. 😀 Co na něm najdete? Mou cestu za skvěle chutnajícím jídlem bez lepku a bez mléka. Obujte si pohodlné boty a vyražte na ni se mnou.

Beatrice

Beatrice

Miluji cappuccino a citróny, v kuchyni kouzlím bez lepku a bez mléka.